Ciasto najprosztsze z prostych. Do przygotowania wystarczy miska i widelec. Glazura brzoskwiniowa dodaje mu slonecznego smaku i wyglądu :)
3 szklanki mąki
1 szklanka maślanki
2/3 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka maślanki
2/3 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
3 krople aromatu śmietankowego
100g dżemu brzoskwiniowego (do posmarowania ciasta)
Wszystkie składniki wkładamy do miski w całkiem obojętnej kolejności. Mieszamy widelcem do połączenia składników. Przekładamy do formy, pieczemy ok 30minut w temp 170st. Dżem miksujemy na gładką masę, smażymy 2-3 minuty. Ciepłym smarujemy ciasto.Proste, prawda? :)
3 krople aromatu śmietankowego
100g dżemu brzoskwiniowego (do posmarowania ciasta)
Wszystkie składniki wkładamy do miski w całkiem obojętnej kolejności. Mieszamy widelcem do połączenia składników. Przekładamy do formy, pieczemy ok 30minut w temp 170st. Dżem miksujemy na gładką masę, smażymy 2-3 minuty. Ciepłym smarujemy ciasto.Proste, prawda? :)
Pyszności!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Do porannej kawy lub tej drugiej za chwilę:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Moje 3 diablątka bardzo lubią takie proste ciasta, więc często u nas gości.
OdpowiedzUsuń